Igår bestämde vi att det får bli myskväll idag istället för imorgon som det annars alltid är. Imorgon jobbar Johan 11-22.30(!) och då finns det inte så mycket tid över till mys tyvärr.
Idag kommer det bjudas på många smaskigheter, nämligen revbensspjäll, ostbågar (förra veckans cheese rings var tydligen bara ett gästspel) och smågodis. En kväll fullspäckad med onyttigheter med andra ord. Undrar hur mycket skada det gör i min kropp egentligen? Vad tycker bönan om den nästan obefintliga näringen? Jag är fortsatt duktig och äter bara bra mat under vardagarna. Mycket frukt och grönt och till lunch/middag blir det alltid kött, fisk, fågel eller vegetarisk kombinerat med potatis, ris, pasta eller linser/bönor. Vill inte utesluta något i min kost. Inte heller äta lightprodukter och sådant med "utan tillsatt socker"- alltså med sötningsmedel istället, men tillsätter inte heller något extra socker i min matlagning (någon gång honung eller sirap). Så jag får för mig att jag kan unna mig sötsaker och onyttigheter under helgerna utan att det gör någon större skada (för både mig och nu också för bebisen)? Eller får min kropp någon slags socker-chock som den aldrig kommer att hämta sig ifrån om jag fortsätter såhär? (Vill dock också påpeka att det är omöjligt att äta hur mycket onyttigheter som helst eftersom de kommer fram först efter att den vanliga maten har ätits upp.) Hur gör ni mina vänner?
Idag kommer det bjudas på många smaskigheter, nämligen revbensspjäll, ostbågar (förra veckans cheese rings var tydligen bara ett gästspel) och smågodis. En kväll fullspäckad med onyttigheter med andra ord. Undrar hur mycket skada det gör i min kropp egentligen? Vad tycker bönan om den nästan obefintliga näringen? Jag är fortsatt duktig och äter bara bra mat under vardagarna. Mycket frukt och grönt och till lunch/middag blir det alltid kött, fisk, fågel eller vegetarisk kombinerat med potatis, ris, pasta eller linser/bönor. Vill inte utesluta något i min kost. Inte heller äta lightprodukter och sådant med "utan tillsatt socker"- alltså med sötningsmedel istället, men tillsätter inte heller något extra socker i min matlagning (någon gång honung eller sirap). Så jag får för mig att jag kan unna mig sötsaker och onyttigheter under helgerna utan att det gör någon större skada (för både mig och nu också för bebisen)? Eller får min kropp någon slags socker-chock som den aldrig kommer att hämta sig ifrån om jag fortsätter såhär? (Vill dock också påpeka att det är omöjligt att äta hur mycket onyttigheter som helst eftersom de kommer fram först efter att den vanliga maten har ätits upp.) Hur gör ni mina vänner?
4 kommentarer:
Ja, i mitt huvud borde jag göra som du gör, men det gör jag inte och där måste jag skärpa mig. Så, jag tycker du gör alldeles rätt =D
Haha, BRA! Då behöver jag inte ha dåligt samvete för kvällens fredagsmys i alla fall =) Puss!
Precis som du gör jag! Nyttigt på veckodagarna, och på helgerna frossar jag mer eller mindre i allt möjligt! Gott!
Lompan: Skönt! Då har jag lite mindre dåligt samvete nu =) Tack sötis!
Skicka en kommentar