Jag hade ganska många som jag tyckte var värdiga att gå vidare till Eurovision Song Contest och en av dem var självklart Anna Bergendahl. Lyckas hon sjunga med sådan inlevelse som hon gjorde efter vinsten så har vi faktiskt en god chans att ta det! Man vill ju att artisterna ska göra sitt allra bästa när de är uppe på scenen och se i deras ögon att det är speciellt.
Gårdagen i Vetlanda gick hyfsat bra. H&M hade ingen svart liten klänning för mig att ta på mig, det var en besvikelse. Men lyckligtvis hade de andra butiker också så tillslut hittade jag mig en outfit för under 500 kronor. Det får man vara nöjd med. Efter shoppingen hittade vi en glass-affär och gick in dit och köpte varsitt glassrån med tre kulor. Första glassen i år utomhus och det smakade underbart!
Kvällen spenderades hemma. Jag somnade på soffan och älskling i sängen (!). Sen gjorde jag kladdkaka och sedan förberedde jag kvällend måltid som (åter igen) blev fläskschnitzel med ugnsbakade potatisskivor (smakar som chips!) och café de paris-sås och sallad.
Idag har vi inte planerat någonting. Kanske blir det en långpromenad igen efter frukosten. Det känns som om man måste ta vara på det fina vädret nu när det äntligen är här!
Kvällen spenderades hemma. Jag somnade på soffan och älskling i sängen (!). Sen gjorde jag kladdkaka och sedan förberedde jag kvällend måltid som (åter igen) blev fläskschnitzel med ugnsbakade potatisskivor (smakar som chips!) och café de paris-sås och sallad.
Idag har vi inte planerat någonting. Kanske blir det en långpromenad igen efter frukosten. Det känns som om man måste ta vara på det fina vädret nu när det äntligen är här!
3 kommentarer:
Kan du inte dela med dig hur du gör potatisskivorna? :) /Anna
Åh det är enkelt! Kala valfri mängd potatisar. Skär dem (så att det blir runda skivor) ca 0,7-1 centimeter långa. Häll i rapsolja (olivolja funkar också) i en plåt och se till att hala potatisskivan får lite olja på sig och att de inte ligger på varandra. Salta med flingsalt (godast) och svartpeppar (och eventuell annan valfri krydda) och sätt in i ugnen på 200 grader i 15 minuter. Hög sedan till 250 och sätt på "grilleffekt" och ta ut när de ser "knapriga ut" (lite "bubbliga" och lagom gyllenbruna). Mumma!
(hm, med reservation för stavfel. Lyckligtvis försämrar det inte den goda smaken på maträtten!)
Skicka en kommentar