onsdag 27 februari 2013

God choklad med få kolhydrater?


Igår var jag otrogen Coop och sprang in på Ica för att köpa mer stevia strö. Där hittade jag också några chokladkakor från Carb Zone som jag också la ner i korgen. Har kört på "vanlig" choklad med hög kakaohalt i vanliga fall när chokladsuget är som störst men det är ju alltid kul att testa nya grejer, speciellt en mjölkchoklad.

Igår kväll när barnen sov och mannen drog fram en 200g mjölkchokladkaka (som tog slut innan kvällen var slut, haha) från ett känt M(mm)ärke så provsmakade jag en bit av varje sort.
Den första var mjölkchokladen och den var faktiskt jättegod! Påminde lite om kakan min sambo satt och käkade och den smaken är man ju "van" vid även om det inte är någon kvalitetschoklad.
Den andra jag testade var den mörka chokladen med nötter och den var okej, eller knappt okej. Lite konstig bismak av nötterna och lite för söt choklad.
Den med mörk choklad och forest fruits smakade helt galet hemskt. Hade de bara låtit bli att ha sådana otroliga mängder sötningsmedel i (dessutom en mörk choklad som inte ska vara så söt) hade den säkert smakat gott, men detta var som att stoppa en sockerbit i munnen och suga på. Usch! Jag fick ont i huvudet och bara tanken på den idag får mig att må illa. Kanske kommer den att gå att använda i någon efterrätt och utesluta all annan sötning. Jag får testa mig fram.


Summa summarum; OM du ska köpa någon choklad och lyxa till det med och vill ha mjölkchoklad så funkar Carb Zones alternativ bra, men vill du ha god mörk choklad; köp Lindt eller Lidl´s egna märke. Mycket godare! Lidl´s är dessutom mycket billigare och går att köpa under (15?) 20 kronor i alla fall.


Inga kommentarer: