Har läst ganska många recept på kesobröd men har aldrig gjort något själv, förrän nu!
Jag hade en liten skvätt keso kvar i bruken så jag passade på att blanda ihop en smet med det jag hade hemma. Just i skrivande stund står brödet i ugnen så resultatet får vi vänta lite på, men receptet kommer här;
Kesobröd.
4 bitar
2 ägg
75 g keso
½ msk fiberhusk
½ dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk vatten
1 msk smält smör
1½ tsk bakpulver
lite salt
sesamfrö & hackade hasselnötter att dekorera med.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mixa ägg och keso med en stavmixer och häll över i bunken med de andra ingredienserna och blanda väl.
Bred ut med blöta fingrar på en plåt med bakplåtspapper. Den behöver inte vara speciellt tunn.
Fördela lite sesamfrö och hackade hasselnötter över bröddegen.
Grädda i ugn i 10-15 minuter. Dela brödet i delar när det är klart.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar