Det var tänkt att vi skulle äta räkor och krabba idag, men krabban var slut så det fick bli en hummer istället. Och det är ju inte varje dag man äter så kvällen har verkligen känts lyxig och speciell.
1-2 portioner.
1 kokt hummer
1 charlottenlök
1 vitlök
3 msk ost
20 g smör
salt
Sätt ungen på 200 grader.
Ta en vass kniv, men inte kniven du är mest rädd om eftersom skalet är hårt och kan förstöra eggen och stick in spetsen i huvuddeln på hummern och snitta sedan hela hummern i två delar.
Ta ut hummerköttet och eventuellt romen lägg i en skål. Ta bort allt annat innehåll som inte är kött eller rom.
Tillsätt smör, ost, vitlök, charlottenlök och salt och blanda ihop och lägg tillbaka i hummern.
Lägg hummern i en ugnsform och ställ in i ugnen i tio minuter.
Servera genast.
Heta räkor i ugn.
1-2 portioner.
20 räkor med skal
1 chili i strimlor
1 msk tomatpuré
½ citron i klyftor
1 charlottenlök, fint hackad
2 vitlöksklyftor delade på hälften
1 dl olivolja
salt
peppar
cayennpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Ställ in en liten ugnsform i ugnen i fem minuter så att den blir varm.
Ta fram och lägg i alla ingredienser och blanda.
Sätt in i ugnen i 10-15 minuter.
Servera genast.
Som tillbehör hade vi majonnäs, vitlökssmör, avokado, gurka, tomat och parmesan. Vitt vin och vatten som dryck.
Detta ska jag definitivt göra om igen. Det uppskattades av såväl stora som små.
Trevlig helg på er!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar